Valborg

Jaha då va de valborgsmässoafton i dag då. Dagen då man ska fira in våren och festa sönder sig med sina kompisar. Så hur ser min valborg ut då?
Jo, först sov jag ut ända till elva. Sen drog syrran ner mig på stan, hon skulle leta avslutningsklänning. Jag hittade världens finaste skinnjacka som satt perfekt och inte ens va så dyr. Vill ha! Nu sitter vi hemma och käkar syrran och jag. Vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Senare ikväll lär de bli att först grilla, sen ska vi väl dra på fest i jakobsdal. Tyvärr så är ju min pappa hemma så att ha fest där sket sig. Och nån eld hiner vi inte me, vi måste ju hem och fixa oss efter grillningen så vi inte stinker grill. Men men, man ska ju fira in våren ordentligt så nåt kul lär det ju bli. :)

helgen + sömnproblem

Har franska på katedral nu. Sitter i datasalen för vi som inte va här i onsdags absolut måste göra det där. Tråkigt är det och jag fattar typ nada. Eller jo, men tråkigt är det iaf..

Helgen har varit riktigt bra. En lagom blandning av att slappa hemma framför tv:n (med Madde och Alex i fredags), lite trendmässa med dansuppvisning och fest (grillning) i lördags. Sen på söndan slappade jag bara igen. Hade först danlektion och gick sen hem och sov i två timmar. Det behövde jag verkligen, har inte kunnat sova ut ordentligt på två veckor tror jag.

Jag måste verkligen göra nåt åt mina sömnproblem nu. Det börjar ju till och med gå ut över skolan. Jag vill inte skolka mer, men jag kommer inte upp ur sängen på morgonen för jag är så trött. Och jag försöker verkligen! Jag sätter mig upp, stänger av väckarklockan, sträcker lite på mig och sen helt plötsligt vaknar jag en timme senare och har somnat om, sittande! Så illa är det. Så nej, nu jäklar ska nåt göras åt det, jag kan inte fortsätta så här...

...

Alex gick just hem. Vi har varit superduktiga idag och pluggat. Ganska ovanligt för mig faktiskt, så jag tycker Alex kan komma hit en gång i veckan och tvinga mig att plugga. Det skulle garanterat börja gå bättre för mig på läxförhören då.. Men men än är de ju ingen katastrof.

Om 40 minuter börjar Grey's anatomy! :) Tyvärr misade jag förra veckan så jag hoppas inget viktigt hände så jag inte fattar nåt idag. Men innan dess nu ska jag gå och läsa nya VR. Ciao!

Stockholm i mitt hjärta..

I går bar det av till Stockholm med skolan då. Tanken va från början att vi skulle gå runt med klassen och mentor och besöka riksdagen och kolla nåt museum och få pyttelite fri tid innan vi skulle på teater på kvällen. Men våran mentor är inte så välplanerad och hon va hemma för vård av sjukt barn så våran klass fick klara sig själv och skulle gå på naturhistoriska museet, det är ju gratis (hade Katarina tagit reda på, inte mentorn). Så vi blev avsläppta från bussen utanför där (när busschauffören väl hade hittat rätt) utan lärare och utan några tider att hålla och nån som hade koll på oss fram till halv sju på kvällen. Soft, tänkte vi så Alex och jag drog runt på stan, fikade och träffade kompisar istället. Här kommer en liten sammanfattande lista över gårdagen;

Roligast; Killen som garanterat var bög och gick förbi oss tre gånger på kort tid inne på gallerian och trodde att vi skrattade åt honom. Han blev bara glad och vände sig om jättemycket. Men vi garvade ju åt skorna på hon innan honom!
Onödigast; Definitivt naturhistoriska museet. Vi va bara där i en kvart, men det räckte! Ungar som sprang omkring överallt och en massa lustiga utsällningar. Nej, det va mycket roligare när jag va 12. Så vi drog så snabbt vi kunde.
Jobbigast; Dom två 30-åringarna på Sergels torg som vägrade lämna oss ifred, följde efter oss vart vi än gick och vägrade fatta en diss! Inse eran ålder gubbar..
Tråkigast; Teatern vi såg på kvällen, Glasmenageriet tror jag den hette. Jag höll ju på att somna och kollade på klockan hela tiden ifall det inte skulle ta och vara slut snart. Vi skulle ha skitit i de Alex!
Antal fika; Två. En yoghurtglass på Gallerian och en smoothie på Wayne's.
Shoppat; Ett par örhängen från Topshop och två leggings från H&M. Man skulle vara miljonär säger jag bara, då hade jag behövt personlig påsbärare.
Mest intressant; Smiley, den anti-depressiva parfymen. Hur kommer man på den idén egentligen? Och hur fasen funkar det? Ska stimulera kroppens endorfiner. Men jag tror den funkade, Alec och jag fnissade som två 3-åringar efter att ha sniffat dom där i fem minuter.
Trevligast; Träffa kompisar som man inte ser allt för ofta. Synd bara att jag inte hann träffa alla, får bli nästa gång!

Ja, jag älskar Stockholm. Så fin stad och det händer grejer där, till skillnad från här.. Där ska jag bo nån gång!

Bilderna finns på
http://anniiie89.bilddagboken.se

varför blir de alltid måndag så snabbt?

Ja, det känns verkligen så. I veckorna går man ju bara runt och väntar på att det ska bli helg och när den äntligen är här så är den över på typ två sekunder känns det som. Illa. Men om man ser det från den ljusa sidan (ska man alltid göra tycker jag) så går ju veckorna också sjukt snabbt så snart är det hleg igen! Dessutom måste vi ju bara uthärda typ nio veckor (inte ens det egentligen) tills det blir sommarlov!!! Vad jag längtar! Vi ska ha sååå kul. Problemet är ju bara det där me sommarjobb då.. Men men jag kan ju alltid dansa!

Den här helgen har för övrigt varit... intressant. Ja, det är nog rätt ord. Rätt konstig. Man lär sig mycket av folk ibland.. Och så kan vi ju säga så här att trots att vissa planer kanske skiter sig så har vi ändå rätt kul på vårat sätt, eller hur? ;) Men i alla fall så är vårat nya motto; man ångrar bara det man inte gjort! Helt otroligt bra visdomsord från Alex.


Tjuhu

Efter jag hade skrivit klart sist skulle ju jag, Alex och Madde gå till D'art och hänga lite. Men så kom Madde på den briljanta idén att vi ju faktiskt hann gå och käka glass då. Så vi gick till karamello och köpte en hel halvliter med Ben & Jerry's caramel chew chew som vi sen käkade på Stora torget. Supermysigt! Sen så gick jag och köpte en ny foundation, den har varit rätt slut ett tag.. Värsta bra, mycket roligare än att ha franska. :P


Jag vill hem..

Jag sitter i skolan nu. Orkade verkligen inte gå på franskan, Busigt, jag vet, jag behöver ju komma ifatt lite där. Men i dag orkar jag verkligen ingenting alls. Det värsta va när vi skulle göra övningen inför det nationella provet i engelska. Vi skulle skriva uoppsats, och det bruakr ju jag tycka är hur lätt som helst, men idag bara stog det helt still i huvudet. Men jag fick i alla fall ihop typ 480 ord. Duktigt tycker jag, så jag förtjänar faktiskt lite ledigt nu..

Sommarvädret har äntligen återvänt! (det försvann ju när de behövdes som mest, hagel i Sthlm jag tackar..) Så nu vill jag helst av allt gå hem till mamma och byta om till lite finare vårkläder, dra på mig mina stora solbrillor och gå till Karamello och käka Ben & Jerry's glass. Någon började prata om glass och då kom jag att tänka på den sjukt goda Caramel chew chew som jag käkade i torsdags med Mia och nu kan jag inte få den ur huvudet. Måste ha! Men nej, nu är det dags att komma igång och träna och va åtminstone lite nyttig innan sommaren. Har ju varit katastrof hur det blev under loven och dom senaste veckorna.. Skärpning Anna!


bilddagbok

Om ni vill se lite bilder från saker som hänt och så så har jag nu mera skaffat mig en bilddagbok också. (ja, jag vet jag börjar bli värsta nörden, har ju snart alla sidor som finns..)

kolla in
http://anniiie89.bilddagboken.se

skola imorrn igen då..

Va hände med lovet?? Det tog ju slut alldeles för fort! Jag har haft SÅ kul i alla fall. Inte tittat på läxböckerna en enda gång faktiskt. Inte bra egentligen, men så skönt. Har nog inte haft ett så bra lov på länge, sist va nog sommarlovet. Underbart! Men, imorrn är det skola igen, så deprimerande. Jag vill verkligen inte tillbaks dit, det är ju bara tråkigt. Men men Alex och jag ska ju hänga ännu mer i D'art numera så det kan ju bli intressant..

Tyskarna kommer

Det där mötet på katedral för alla som valt steg 5 blev ganska... överraskande. Eftersom jag först inte valde steg 5 har ju inte jag lyssnat alls på allt som sagts om steg 5. Så gissa om jag fick lite panik när läraren börjar prata om att det faktiskt kommer en tysk och bor hos mig i en vecka, och dom kommer första maj! Det är
ju inte långt kvar. Så mamma fick sig en liten minichock också, hon hade ju ingen aning om det. Synd bara att det är den veckan som båda jag och mina elever har dansuppvisning! Så jag hoppas verkligen att det kommer en tysk till mig som är dansintresserad.. Annars får jag väl hoppas på att nån annan kan tänka sig att ungås med två tyskar ett tag.

Jag ska på dansaudition förresten. Det är audition till en avancerad showgrupp om två veckor. Jag blir lite nervös, undrar hur det kommer gå. Men jag vet faktiskt inte hur jag ska hinna gå den, den är 2 ggr i veckan. Så jag måste dra ner rejält på dom andra kurserna då, jag som hade planerat att dra ner på dansen sammanlagt.. hmm. Svårt det där. Men men, jag kan ju börja med att gå på audition och så får vi se sen hur det blir. Jag måste i alla fall verkligen tänka efter så jag inte tar på mig för mycket, det blev faktiskt det den här terminen säger jag. Ja, jag hade fel och mamma rätt. Som vanligt...